Fysieke Pentest

Hoe toegankelijk zijn uw locaties?

Met een fysieke pentest onderzoeken wij op welke wijze een aanvaller kan binnendringen bij een van uw locaties. Dit is bijvoorbeeld een beveiligde serverruimte, een kantoorpand of een examenlocatie. Naast het testen van het doorbreken of omzeilen van de technische maatregelen zoals beveiligingspoortjes, wordt inzichtelijk of de detectie en opvolging adequaat is.

Doelwitten

Voor een efficiënte test bespreken wij vooraf welke doelwitten relevant zijn voor uw organisatie. Denk hierbij aan het bereiken van een bepaalde ICT-voorziening, toegang tot een centraal archief, kluis of directieruimte. Meestal is het verkrijgen van fysieke toegang tot de netwerkinfrastructuur een belangrijk doelwit, omdat een binnendringer een ‘dropbox’ kan installeren, die hem op afstand toegang geeft tot het bedrijfsnetwerk.

Methoden en diepgang

Bij een fysieke pentest zijn verschillende aanvalsmethoden mogelijk. Zo kunnen wij middelen inzetten voor het ongemerkt kopiëren van RFID-kaarten, kunnen wij zelf toegangspassen printen en beschikken wij over gespecialiseerd gereedschap voor het openen van sloten en deuren. Vaak wordt een fysieke pentest gecombineerd met social engineering technieken, waarmee toegang tot een pand kan worden verkregen. Daarnaast kunnen wij in overleg zelfs lichte braakschade maken om toegang te krijgen tot de doelwitten. Vooraf bepalen wij gezamenlijk welke methoden zijn toegestaan tijdens de test.

Expertise

Tijdens fysieke pentesten maken wij gebruik van specialisten die gericht op gaan naar de afgesproken doelwitten. Voor het openen van sloten en deuren is een van onze medewerkers zelfs opgeleid tot volwaardig slotenmaker.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen? Onze experts staan voor u klaar Maak nu een afspraak