Security Management Ondersteuning

Security Management Ondersteuning

De Security Officer heeft het niet gemakkelijk. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en effectieve informatiebeveiliging vraagt steeds meer tijd. Informatie in uw organisatie wordt door uw relaties en medewerkers, maar ook door criminelen, steeds interessanter gevonden. Veel ondernemingen in het MKB en lokale overheden hebben onvoldoende maatregelen getroffen. De Security Officer wordt hierdoor vaak overvraagd. Hij moet beleid ontwikkelen en maatregelen implementeren, maar heeft onvoldoende tijd. Daarnaast is het onmogelijk om over expertise in alle delen van het werkveld te beschikken.

Meer security capaciteit binnen een beperkt budget

Uw Security Officer verzorgt het opstellen van beleid tot en met de operationele maatregelen voor de beveiliging van uw bedrijfskritische informatie. Met de groei van uw organisatie vraagt informatiebeveiliging meer tijd dan beschikbaar is. U heeft behoefte aan extra capaciteit maar geen budget voor een volledige medewerker. Met Security Management Ondersteuning heeft u direct beschikking over een ervaren Security Manager voor één tot drie dagen per week.

Het vakgebied is te breed om overal expertise in te hebben

Binnen veel organisaties is er een tekort aan expertise op het gebied van informatiebeveiliging. Het werkveld is bijzonder breed en nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Het is voor een Security Officer niet mogelijk om actuele expertise te hebben in alle aandachtsgebieden. Voor Security Officers met beperkte ervaring is een coach en klankbord nuttig. Daarnaast kan het voor uw organisatie nuttig of zelfs verplicht zijn om beleid en proces te scheiden of het vier-ogen principe toe te passen. Met onze ondersteuning haalt u in één keer de aanvullende expertise en ervaring in huis.

Een deeltijd deskundige met professionele ondersteuning

Security Management Ondersteuning biedt uw organisatie één tot drie dagen extra capaciteit per week, brede deskundigheid en meer continuïteit binnen een beperkt budget. U krijgt een eigen vaste adviseur die bij u op locatie werkt en uw Security Officer ondersteunt met advies en realisatie. Daarnaast is hij een klankbord en coach op het vlak van informatiebeveiliging. De adviseur ondersteunt met de ontwikkeling van beleid dat is afgestemd op uw bedrijfsprocessen en vertaalt deze naar effectieve maatregelen. Doordat de adviseur toegang heeft tot ondersteuning vanuit Informatiebeveiliging Nederland en onze kennispartners, is hij breed inzetbaar. Hiermee haalt u in één keer de kennis van een compleet netwerk in huis. Deze aanpak draagt in de praktijk ook direct bij aan de doorgroei van de Security Officer.

De ideale oplossing voor kleinere organisaties

Security Management Ondersteuning ontlast uw Security Officer met capaciteit en expertise, zodat hij zijn werk efficiënter en effectiever kan uitvoeren. Het resultaat is dat hij uw informatiebeveiliging de juiste aandacht kan geven. De doorgroei van uw Security Officer is een concrete meerwaarde voor zowel de organisatie als de medewerker op de middellange termijn. Bijkomend voordeel is dat u geen expertise hoeft op te bouwen en te onderhouden voor specifieke niches van informatiebeveiliging. Uw adviseur is direct inzetbaar en neemt alle benodigde middelen mee, zodat hij vanaf dag één effectief is. De continuïteit bij ziekte of incidenten wordt eveneens verbeterd. Het mogelijk om de benodigde capaciteit periodiek af te stemmen op uw veranderende behoefte. Dankzij de lage kosten en een direct hogere effectiviteit verdient deze dienst zichzelf snel terug.

Wij bespreken graag de mogelijkheden voor uw organisatie in een persoonlijk gesprek.

Maak nu een afspraak!

Bel mij terug

Close