Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Artikelen en pagina's voor deze tag

Veel zorgwebsites slecht beveiligd

19 aug 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Onderzoek van Open State Foundation heeft aangetoond dat ongeveer zestig procent van de zorgwebsites niet beveiligd zijn met HTTPS. Dit protocol zorgt voor een versleutelde uitwisseling van gegevens. Daar komt nog bij dat bijna tien procent van de zorgsites weliswaar over HTTPS beschikt, maar bij deze sites moeten bezoekers zelf handmatig naar de beveiligde site […]

Lees verder

Datalek via Google Drive bij Spinoza Lyceum Amsterdam

25 jul 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Het Spinoza Lyceum in Amsterdam heeft onlangs per ongeluk persoonlijke en gevoelige gegevens van zo’n honderd leerlingen gelekt. Door een fout werd een Google Drive-bestand naar leerlingen van de school verzonden. Het ging om een bestand waarin informatie staat over de persoonlijke omstandigheden en thuissituaties van de leerlingen. Ook De Telegraaf wist het document van […]

Lees verder

Eerste controle EU-VS Privacy Shield

20 jun 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

De eerste jaarlijkse controle van het nieuwe privacyverdrag, Privacy Shield, zal in september plaatsvinden. De Europese privacytoezichthouders, verzameld in de Artikel 29-werkgroep (WP29), zullen deze uitvoeren. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft dit onlangs laten weten. De Artikel 29-werkgroep vindt dat er tijdens deze check gelet moet worden op de werkwijze die de ombudspersoon hanteert. Burgers hebben […]

Lees verder

Nieuwe Europese privacywetgeving vanaf 25 mei 2018

25 apr 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is de naam van de nieuwe Europese privacywetgeving. Vanaf 25 mei 2018 zullen alle organisaties conform deze wet moeten werken. Bedrijven of instellingen die dat verzuimen, kunnen geconfronteerd worden met boetes tot 20 miljoen euro of 4% van hun wereldwijde jaaromzet. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft een tienstappenplan gepubliceerd waarmee […]

Lees verder

Datalek bij Goede Doelen Loterijen

04 apr 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Van 450.000 deelnemers aan de Nationale Goede Doelen Loterijen zijn persoonsgegevens gelekt. Dit kon gebeuren doordat het klantenbestand bij een leverancier is gehackt. Het gaat om de BankGiro Loterij, de Nationale Postcode Loterij en de Vriendenloterij. Een onderzoeker ontdekte het lek in het computersysteem van de leverancier van deze loterijen. Vervolgens wees hij de loterijen […]

Lees verder

Helft gemeenten verzuimt datalekken te melden

30 jan 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

De helft van de Nederlandse gemeenten informeert de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) niet over een datalek, terwijl ze dat wel verplicht zijn. Twee derde van de gemeenten zou te maken hebben met datalekken, volgens onderzoek van het KRO-NCRV-programma Reporter Radio. Reporter Radio denkt dat zestien op de duizend Nederlanders worden getroffen door een datalek, terwijl er […]

Lees verder
Close