Tag: Autoriteit Persoonsgegevens

Artikelen en pagina's voor deze tag

AP: UWV schendt privacy bij ziekteverzuim

16 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) handelt niet conform de privacywetgeving. De overtredingen vinden plaats bij verzuimbeheer en de toegang tot het werkgeversportaal. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) concludeert dit op basis van eigen onderzoek. Het personeel dat bij het UWV ziekmeldingen verwerkt, is daartoe volgens de autoriteit niet bevoegd. De betreffende personeelsleden van het UWV stellen allerlei vragen […]

Lees verder

AP handhaaft niet meer op meldplicht persoonsgegevensverwerking

07 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Organisaties die persoonsgegevens verwerken, hoeven de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hierover niet meer te informeren. De AP heeft dit zelf bekendgemaakt. De aanleiding voor het niet meer handhaven van deze meldplicht, is dat per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet meer geldt. Vanaf die datum treedt de Europese privacywetgeving in werking: de General […]

Lees verder

Onbeperkt openbaar maken WHOIS-data niet conform privacywet

31 okt 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Het onbeperkt publiekelijk toegankelijk maken van WHOIS-gegevens van domeinnaamhouders door Nederlandse registries, is een overtreding van de Nederlandse privacywetgeving. Dit heeft de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) laten weten. Registries geven domeinnamen op internet uit. In een WHOIS staan doorgaans de naam en contactgegevens van de eigenaar, de provider en nameservers van de DNS-servers. Volgens de AP […]

Lees verder

AP: Microsoft overtreedt privacywet met Windows 10

13 okt 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) vindt dat Microsoft de privacywetgeving overtreedt met Windows 10. Microsoft verzamelt voortdurend informatie over computers waar Windows 10 op draait. Daarbij gaat het onder andere om welke apps op de pc zijn geïnstalleerd, het aantal keren dat de apps worden gebruikt en het surfgedrag. “Microsoft maakt als het ware non-stop foto’s […]

Lees verder

Datalekken overheid kosten 4,6 miljoen euro per jaar

27 sep 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Nederlandse gemeenten die te maken hebben gehad met een datalek, zijn veel tijd kwijt met het repareren van het lek. De totale kosten voor de overheid hiervoor bedragen per jaar 4,6 miljoen euro. Het ambtenarenmagazine Binnenlands Bestuur heeft hier recentelijk onderzoek naar gedaan. Vorig jaar werd er 825 keer een datalek bij de overheid gemeld […]

Lees verder

Facebook krijgt boete in Spanje

12 sep 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Spanje heeft Facebook een boete opgelegd van 1,2 miljoen euro. De sociaalnetwerksite krijgt deze boete vanwege schending van de privacywetgeving. De Spaanse nieuwssite Politico heeft dit bekendgemaakt. In Frankrijk heeft Facebook al een boete van 150.000 euro gekregen. In Duitsland en België wordt het privacybeleid van Facebook momenteel tegen het licht gehouden. In Nederland publiceerde […]

Lees verder
Close