Tag: Privacy

Artikelen en pagina's voor deze tag

Bundesnetzagentur verbiedt kindersmartwatch met afluisterfunctie

23 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Kinderhorloges waarmee kinderen en hun omgeving afgeluisterd kunnen worden, zijn in Duitsland niet toegestaan. Ze mogen noch verkocht, noch gebruikt worden. Het betreft smartwatches met een simkaart. Met behulp van een app kunnen ouders contact maken met een dergelijk kinderhorloge en hen afluisteren zonder dat deze kinderen dat doorhebben. Ouders zouden via deze smartwatches ook […]

Lees verder

Nominaties Big Brother Awards Publieksprijs bekend

21 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Bits of Freedom heeft de nominaties voor de Big Brother Awards Publieksprijs 2017 bekendgemaakt. De drie genomineerden zijn het Nederlandse kabinet, de GGZ Nederland en CDA-leider Sybrand Buma. Op 11 december wordt in de Stadsschouwburg Amsterdam bekendgemaakt wie van deze genomineerden de onderscheiding in ontvangst mag nemen. Stemmen op een van deze genomineerden kan nog […]

Lees verder

AP: UWV schendt privacy bij ziekteverzuim

16 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) handelt niet conform de privacywetgeving. De overtredingen vinden plaats bij verzuimbeheer en de toegang tot het werkgeversportaal. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) concludeert dit op basis van eigen onderzoek. Het personeel dat bij het UWV ziekmeldingen verwerkt, is daartoe volgens de autoriteit niet bevoegd. De betreffende personeelsleden van het UWV stellen allerlei vragen […]

Lees verder

Regering gaat valse berichtgeving aanpakken

15 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft deze week een brief geschreven aan de Tweede Kamer over de buitenlandse beïnvloeding van de publieke opinie en democratische processen. Landen als Rusland zouden zich hier mogelijk aan schuldig hebben gemaakt bij de MH17-ramp, het Brexit-referendum en de presidentsverkiezingen in de VS. De regering gaat overleggen met media en […]

Lees verder

Google krijgt 300.000 euro boete van Spaanse privacytoezichthouder

08 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Google heeft van de Spaanse privacytoezichthouder Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) een boete gekregen van 300.000 euro. De overtreding dateert uit de periode 2008 – 2010. Google verzamelde toen heimelijk wifigegevens. De Spaanse krant El Pais heeft dit gisteren gepubliceerd. Het scannen van wifinetwerken gebeurde tijdens het maken van foto’s met Google Street […]

Lees verder

AP handhaaft niet meer op meldplicht persoonsgegevensverwerking

07 nov 2017 Informatiebeveiliging Geplaatst door Redactie

Organisaties die persoonsgegevens verwerken, hoeven de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) hierover niet meer te informeren. De AP heeft dit zelf bekendgemaakt. De aanleiding voor het niet meer handhaven van deze meldplicht, is dat per 25 mei 2018 de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) niet meer geldt. Vanaf die datum treedt de Europese privacywetgeving in werking: de General […]

Lees verder
Close