35% van de Nederlanders bankiert via app op smartphone of tablet

Uit onderzoek van de ING blijkt dat 35% van de Nederlanders zijn bankzaken via een smartphone of tablet regelt. De ING app wordt gemiddeld 3,5 keer per week gebruikt. 75% van de gebruikers geeft aan meer controle over hun geldzaken te ervaren en maar liefst 28% geeft aan minder vaak rood te staan dankzij de app.

De app van ING is sinds de introductie in november 2011 al 1,3 miljoen maal gedownload. Er zijn inmiddels ruimt 10 miljoen transacties mee uitgevoerd.

De Mobiel Bankieren app wordt vooral gebruikt om het saldo op de rekening te controleren. Dit wordt de hele dag door gedaan, met een piek in de middag en avond. Maar ook controle van bij- en afschrijvingen en overboekingen zijn populair.

ING heeft de app inmiddels ook geschikt gemaakt voor gebruik met zakelijke bankrekeningen. Hierdoor wordt het voor aanvallers een steeds interessanter doelwit. Ook hier is de verschuiving naar gebruik van mobiele consumer devices merkbaar: maar liefst 77% van de gebruikers van de Mobiel Bankieren app maakt aanzienlijk minder gebruik van internet bankieren via de website Mijn ING.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief