Awareness Programma

Structureel aandacht voor veilig gedrag

U wilt op een blijvende manier de risico’s verkleinen die voortkomen uit het gedrag van uw medewerkers of collega’s. Met een workshop, training of andere awareness activiteit kunt u een start maken met bewustwording. Om een gedragsverandering te realiseren is echter een structurele aanpak nodig, waarbij u regelmatig aandacht geeft aan privacy en security onderwerpen en bijbehorende risico’s.

Een awareness programma is maatwerk

Belangrijk bij ieder awareness programma is dat de activiteiten, de frequentie en de boodschappen goed zijn afgestemd op de verschillende doelgroepen binnen uw organisatie. Medewerkers moeten inzicht krijgen in risico’s en op welke wijze zij zichzelf en uw organisatie daartegen kunnen beschermen.

Daarnaast moeten individuele medewerkers het belang hiervan inzien, zodat zij ook daadwerkelijk hun gedrag aanpassen. In overleg organiseren wij acties waarmee medewerkers ervaren hoe het is om aangevallen te worden. Denk hierbij aan een fysieke pentest of een phishing simulatie.

Ondersteuning of volledige uitbesteding

Wij helpen u graag bij het inrichten van een awareness programma waarmee u uw risico’s kunt verkleinen. Wij bieden twee varianten:

  • Opstellen van een awareness programma waarmee u zelf aan de slag kunt
  • Volledig realiseren van een awareness programma voor uw organisatie

Bij beide varianten worden minimaal een directielid of senior manager, de security officer, de privacy officer en de verantwoordelijke voor interne communicatie betrokken.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen? Onze experts staan voor u klaar Maak nu een afspraak