Over ons

Informatiebeveiliging Nederland


Informatiebeveiliging Nederland is een onafhankelijk adviesbureau dat diensten levert op het gebied van informatiebeveiliging. Wij zijn volledig gespecialiseerd in informatiebeveiliging. Hierbij richten wij ons vooral op de organisatorische kant van het vakgebied, waarbij wij waar nodig de vertaling naar techniek maken. Deze focus zorgt ervoor dat wij u optimaal helpen met inhoudelijke expertise en oplossingen voor uw specifieke situatie.

Van theorie naar praktische oplossingen voor uw situatie

Er zijn voor informatiebeveiliging een aantal modellen (normen en best practices) beschikbaar. Voorbeelden hiervan zijn NEN/ISO 27001 en 27002, NEN 7510 voor de zorg, rijksvoorschriften zoals VIR en de Cloud Controls Matrix (CCM) van Cloud Security Alliance. Deze modellen helpen bij de inrichting en het management van uw informatiebeveiliging. Op basis hiervan moet u eerst de juiste maatregelen selecteren voor een effectieve beveiliging. Vervolgens maakt u een vertaling van deze theorie naar praktische oplossingen die voor uw situatie het meest geschikt zijn. Zowel het opzetten als inrichten van passende maatregelen vraagt om specialistische kennis en praktijkervaring. Deze expertise leveren wij.

Veilig werken met nieuwe concepten zoals Het Nieuwe Werken, Cloud en Big data

Business modellen en het IT-landschap veranderen in hoog tempo. Trends zoals uitbesteding en cocreatie, Het Nieuwe Werken, Cloud Computing en Big Data vragen om een frisse blik op informatiebeveiliging. Wij zien deze ontwikkelingen als een kans voor ondernemingen om meer flexibel te opereren en zich te onderscheiden in de markt. Met onze diensten maakt u deze oplossingen veilig. Wij werken samen met uw leveranciers om ervoor te zorgen dat de gekozen oplossingen op een veilige wijze worden geïmplementeerd en voldoen aan wet- en regelgeving.

Wij leveren toegevoegde waarde door inhoudelijke ervaring

Omdat wij sterk geloven dat je alleen kunt adviseren over oplossingen waarmee je zelf ervaring hebt opgedaan, hebben wij onze bedrijfsvoering volledig volgens Het Nieuwe Werken ingericht. Zo maken wij volop gebruik van Cloud diensten voor onze kantoorautomatisering. Natuurlijk hebben wij hiervoor de juiste beveiligingsmaatregelen getroffen. Maar ook hebben wij hiermee inzicht in de toegevoegde waarde die dit soort diensten juist voor informatiebeveiliging bieden.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Als onderdeel van onze manier van zaken doen, voeren wij een actief beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo werken wij waar mogelijk papierloos om onze ecologische footprint klein te houden, bieden wij stageplaatsen aan jonge talenten en sponsoren wij een aantal goede doelen.
 

Close