Android P vereist verbinding met encryptie

Voor de aankomende versie van het besturingssysteem Android eist Google dat apps een geëncrypte verbinding gebruiken. Google wil gebruikers zo beter beveiligen.

De laatste jaren heeft Google al meerdere acties ondernomen om het gebruik van geëncrypte verbindingen te stimuleren. Apps die geen gebruikmaken van een versleutelde verbinding, worden momenteel echter nog steeds toegestaan. Vanaf Android P wordt dit beleid dus gewijzigd.

Potentieel vijandig

“Android beschouwt alle netwerken als potentieel vijandig en het versleutelen van verkeer moet dan ook te allen tijde worden gebruikt, voor alle verbindingen. Mobiele apparaten lopen met name risico omdat ze geregeld met verschillende netwerken verbinding maken, zoals het wifi-netwerk van een café,” verklaart Chad Brubaker van Google.

Specifieke domein

Google doet een beroep op ontwikkelaars van apps op om hun app zo nodig hier geschikt voor te maken. Er geldt echter vooralsnog een uitzondering. Als een app-ontwikkelaar het specifieke domein aanmeldt, is het wel mogelijk om van een niet-beveiligde verbinding gebruik te maken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief