Belastingdienst: Pas op voor phishingmail over e-mailadres

De Belastingdienst heeft vandaag een waarschuwing over phishing op zijn website geplaatst. Er zijn volgens de Belastingdienst valse e-mails in omloop waarin wordt verzocht om het e-mailadres van de boekhouding.

In de valse mail staat dat het e-mailadres van de ontvanger niet juist is, gevolgd door het verzoek om het correcte mailadres van de boekhouding terug te zenden. De mail ziet eruit alsof hij van de Belastingdienst is.

Belastingdienst/Douane in Heerlen
Het onderwerp van de mail luidt “Informatie”. De mail lijkt afkomstig te zijn van Geert Dirksen, Belastingdienst/Douane in Heerlen. De Belastingdienst raadt iedereen aan om deze valse mail direct te verwijderen, zonder te openen. Meer toelichting geeft de Belastingdienst niet op zijn website.

CEO-fraude
Het lijkt erop dat het hier om CEO-fraude gaat. Criminelen proberen dan eerst relevante gegevens, zoals een e-mailadres van de financiële afdeling, te achterhalen. Vervolgens doet een crimineel zich voor als de CEO of andere directeur/bestuurder van de organisatie en vraagt om een fors geldbedrag naar een buitenlandse bankrekening over te boeken. De laatste weken komen valse e-mails in dit kader veel voor.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief