Bitcoinbeurs Youbit opnieuw gehackt

Youbit, een Zuid-Koreaanse bitcoinbeurs, is opnieuw aangevallen. Criminelen wisten 17 procent van de bitcoins van Youbit buit te maken. Het aantal bitcoins dat is gestolen, heeft de beurs niet bekendgemaakt.

Ook heeft Youbit geen details vrijgegeven over hoe aanvallers konden slagen in hun hackpoging. In april van dit jaar was de Zuid-Koreaanse bitcoinbeurs ook al slachtoffer van een cyberanval. Toen werden er ongeveer 4.000 bitcoins ontvreemd.

Hot wallet
“Na het incident in het april hebben we onze best gedaan om de veiligheid, het recruitment en systeembeheer te verbeteren en hebben de bitcoins in onze hot wallet verlaagd. Vanochtend hebben we door een hack onze wallet verloren,” heeft Youbit laten weten. Hot wallets zijn beurzen die verbonden zijn met het internet.

Faillissement
Het bedrijf heeft inmiddels alle operaties stilgelegd en heeft faillissement aangevraagd. Het kopen en verkopen van de digitale munt via Youbit is nu niet meer mogelijk. Het bedrijf zegt te onderzoeken hoe het de schade voor zijn cliƫnten kan minimaliseren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief