Bol.com: pas op voor nep-mails

Bol.com waarschuwt klanten dat er phishingmails in omloop zijn. De fake-mails lijken op een orderbevestiging van de cd Dark Sky Island van Enya. Bol.com zegt dat de malafide e-mail afgelopen donderdag verzonden is.

In de mail staat dat deze afkomstig is van webwinkel bol.com. Onduidelijk is naar hoeveel adressen de phishingmails zijn verstuurd en of deze alleen naar bol.com-klanten zijn verzonden.

Persoonlijke informatie

Afgelopen zaterdag adviseerde bol.com al om niet op de link in de e-mail te klikken, en al helemaal geen persoonlijke gegevens te verzenden. Cybercriminelen is het uiteindelijk te doen om deze persoonlijke informatie.

Phishingmail
De fake-mails hebben een andere aanhef dan gebruikelijk. “Bol.com spreekt je altijd persoonlijk aan,” heeft de webwinkel laten weten. Ook bevatten ze regelmatig taalfouten. Klanten die per ongeluk op de link in de phishingmail hebben gedrukt, wordt aangeraden om direct het wachtwoord aan te passen. Ook krijgen ze het advies om de adres- en factuurgegevens van hun account te checken.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief