Campagnesite Trump tijdelijk gehackt  

De website van de verkiezingscampagne van Donald Trump is in de nacht van dinsdag 27 oktober op woensdag 28 oktober gehackt.

Op de campagnewebsite stond vermeld dat de site “in beslag genomen” was. De hackers claimden toegang te hebben tot persoonlijke gesprekken van Trump met zijn familie en medewerkers.

Nepnieuws

De website liet enige tijd een boodschap van de aanvallers zien. Die luidde dat “de wereld genoeg heeft van het nepnieuws dat Trump dagelijks verspreidt”. Als gevolg van de hack werd de pagina tijdelijk offline gehaald. Inmiddels is deze weer in originele staat online. Het campagneteam van Trump heeft laten weten dat de autoriteiten het voorval onderzoeken.

Cryptovaluta

De hackers kwamen echter niet met bewijs dat zij daadwerkelijk interne en geheime gesprekken van Trump, zijn familie en zijn medewerkers hadden weten te bemachtigen. Wel lieten ze weten dat bezoekers van de site deze gesprekken konden kopen, als zij cryptovaluta zouden betalen. Het campagneteam van Trump heeft laten weten dat dergelijke gegevens niet op de campagnewebsite zijn opgeslagen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief