Nieuw informatiebeveiligingsbeleid

Klant
Vereniging Eigen Huis
Sector
Belangenvereniging

De uitdaging

Vereniging Eigen Huis is een onafhankelijke vereniging die bijna 750.000 leden helpt bij het kopen en het duurzaam en betaalbaar bewonen van hun huis. De organisatie heeft hierin geen commercieel belang. Om dit te kunnen realiseren is Vereniging Eigen Huis belangenbehartiger, dienstverlener en woningmarktexpert ineen.

Naast de ledenadministratie beschikt Vereniging Eigen Huis over financiële gegevens van leden voor hypotheekadvies en bemiddeling.

Vereniging Eigen Huis had de behoefte aan een informatiebeveiligingsbeleid en passende maatregelen om deze kroonjuwelen te beschermen.

Onze oplossing

Een team van twee ervaren security consultants van Informatiebeveiliging Nederland heeft in verschillende interviews en workshops de belangrijkste risico’s geïdentificeerd.

Vervolgens hebben wij informatiebeveiligingsbeleid uitgewerkt en maatregelen gekozen op basis van de ISO 27001 norm en best practices uit ISO 27002.

Daarnaast hebben wij een implementatieplan opgesteld waarin een fasering van de maatregelen is opgenomen.

Het resultaat

Vereniging Eigen Huis heeft haar risico’s verlaagd door het implementeren van risicobeheersende maatregelen.

De vereniging beschikt over een organisatiestructuur, processen en een plan waarmee informatiebeveiliging verder kan worden versterkt.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen? Onze experts staan voor u klaar Maak nu een afspraak