Nieuw informatiebeveiligingsbeleid

Klant
Tauw Group
Sector
Ingenieursbureaus

De uitdaging

Tauw is een Europees advies- en ingenieursbureau met een sterke positie in milieuadvies en de duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Vanuit vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië werkt Tauw met ruim 1.000 medewerkers aan een mooie, schone, veilige en duurzame leefomgeving.

Tauw beschikte over een verouderd informatiebeveiligingsbeleid en had de behoefte aan een nieuw beleid dat gebaseerd is op actuele dreigingen.

Onze oplossing

Wij voerden een Security Quickscan uit waarmee wij een beeld vormden van de informatiehuishouding van Tauw, de wijze waarop informatie wordt beschermd en mogelijke blinde vlekken.

Op basis van de resultaten heeft Tauw ons verzocht om nieuw beleid en risicobeheersende maatregelen te formuleren. Wij hebben in samenwerking met Tauw medewerkers een risicoanalyse uitgevoerd, nieuw beleid ontwikkeld en passende maatregelen gekozen.

Wij hebben vervolgens korte awareness films in 5 talen geproduceerd, die volledig zijn afgestemd op de situatie bij en behoefte van Tauw. Tenslotte ondersteunen wij Tauw doorlopend bij technische en organisatorische vraagstukken.

Het resultaat

Tauw beschikt over een up-to-date informatiebeveiligingsbeleid en bijbehorende passende maatregelen. Tauw heeft hierbij inzicht in haar risico’s met betrekking tot informatiebeveiliging en stuurt hier actief op.

Met de awareness films zijn Tauw medewerkers getraind in het basisniveau van informatiebeveiliging.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen? Onze experts staan voor u klaar Maak nu een afspraak