Pentesten op mobiel platform

Klant
NS Reizigers
Diensten
Penetratietest
Sector
Personenvervoer

De uitdaging

Het rijdend personeel van NS Reizigers maakt gebruikt van een handheld terminal voor reisinformatie, logistiek en operationele besturing.

Onlangs heeft NS Reizigers een volledig nieuw platform laten realiseren. Hierbij krijgen conducteurs, machinisten en overig personeel de beschikking over Android apps die het oude platform vervangen. Met deze apps kunnen de medewerkers zich onder andere inchecken, meldingen verzorgen en logistieke taken uitvoeren.

Ook is een elektronische versie van de kniptang ontwikkeld. Hiermee kunnen medewerkers het saldo en de geldigheid van OV Chipkaarent controleren.

Onze oplossing

Wij verzorgden op verzoek van NS Reizigers voor alle releases van het nieuwe platform pentesten en kwetsbaarhedenscans uit. Hierbij voerden wij ook code reviews uit om zwakheden in de broncode te identificeren voordat programmatuur in gebruik werd genomen.

Daarnaast onderzochten wij de gebruikte beveiligingsmaatregelen voor de Android toestellen op mogelijke kwetsbaarheden, inclusief de gespecialiseerde hardware voor de elektronische kniptang.

Het resultaat

In samenwerking met het ontwikkelteam van NS Reizigers is het beveiligingsniveau van het platform, de toestellen en de apps vergroot. Deze voldoen aan de hoge eisen die NS Reizigers hieraan stelt.

Dit draagt bij aan een betere en efficiƫntere afhandeling van het personenvervoer door NS Reizigers.

Benieuwd naar hoe wij u kunnen ondersteunen? Onze experts staan voor u klaar Maak nu een afspraak