CISA start campagne basale cyberhygiëne: 98 procent cyberaanvallen is te voorkomen

Het Amerikaanse Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA) is een voorlichtingscampagne gestart die ervoor moet zorgen dat mensen hun digitale leven beschermen.

We Can Secure Our World

De campagne We Can Secure Our World wordt uitgezonden via televisie, radio, digitale advertenties, winkels, socialmediaplatforms en billboards. Mensen worden gewezen op de proactieve stappen die ze kunnen nemen. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van wachtwoorden van minimaal zestien karakters, multifactorauthenticatie, een wachtwoordmanager en het direct installeren van updates. Ook wijst de campagne erop om alert te zijn op aanbiedingen die te mooi zijn om waar te zijn en om phishingberichten te rapporteren.

Basale cyberhygiëne

“Basale cyberhygiëne voorkomt 98 procent van de cyberaanvallen, dat is waarom het onze missie is om cyberhygiëne net zo gewoon te maken als het poetsen van onze tanden en wassen van onze handen. Maar, alles met ‘cyber’ kan voor de meeste Amerikanen heel technisch en complex lijken. Daarom is het ook onze missie om dergelijke informatie toegankelijker te maken”, aldus Jen Easterly, directeur van het CISA.

Klik hier voor de campagne We Can Secure Our World.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief