Cyberaanvallen in VS met twintig procent gestegen

Maar liefst 86 procent van de Amerikaanse organisaties constateert dat het aantal cyberaanvallen op het netwerk stijgt. In 64 procent van de gevallen is het aantal aanvallen zelfs met twintig procent toegenomen in het afgelopen jaar.

Het aantal succesvolle cyberaanvallen bedroeg in deze periode 41 procent. Dat zijn enkele bevindingen uit het onderzoek dat Tripwire uitvoerde onder bezoekers van de Red Hat conferentie in Las Vegas.

Meer dan de helft
Veel organisaties zijn niet voorbereid op cyberaanvallen, terwijl het aantal aanvallen wel duidelijk toeneemt. Ongeveer de helft van de Amerikaanse organisaties, 47 procent, heeft voldoende en geschikte technologie├źn om deze aanvallen op te merken en er goed op te reageren. Meer dan de helft, 53 procent, beschikt dus niet over voldoende middelen om zich te weren tegen cyberaanvallen.

Effectief inzetten
“Organisaties weten dat ze actief aangevallen worden door cybercriminelen, maar zijn nog niet in staat om deze aanvallen op te sporen en te bestrijden”, aldus Tim Erlin, IT-directeur van Tripwire. “Er worden steeds meer nieuwe beveiligingstechnologie├źn ontwikkeld, maar organisaties zijn niet in staat om deze effectief in te zetten.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief