DDoS-aanval op GitHub afkomstig van Great Firewall of China

Recentelijk werd bekend dat GitHub, een populaire website onder ontwikkelaars, het doelwit is van een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval. The Wall Street Journal meldde op basis van anonieme beveiligingsonderzoekers dat de aanval waarschijnlijk uit China komt.

Rob Graham, CEO van Errata Security, heeft nu zelfs harder bewijs gevonden dat de aanvallen op GitHub afkomstig zijn van de Chinese overheid. De kwaadaardige codes zijn volgens hem afkomstig van China Unicom. En de Great Firewall van China draait binnen de infrastructuur van Unicom…

CNNIC
Het bewijs van Graham kwam in dezelfde week naar buiten als het nieuws dat Google en Mozilla niet langer meer digitale certificaten vertrouwen die zijn uitgegeven door het China Internet Network Information Center (CNNIC). Deze organisatie wordt bestuurd door het Chinese Ministerie van Informatie-industrie.

Kritieke infrastructuur

In dezelfde periode ondertekende president Obama de Executive Order die de mogelijkheid geeft om sancties te treffen tegen een land dat kritieke infrastructuur van de VS hackt. Aangezien GitHub gezien wordt als ’s werelds grootste hostingsite voor open source-projecten, zal het niet moeilijk zijn om te beargumenteren dat de DDoS-aanvallen cruciale Amerikaanse belangen schaden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief