Dell waarschuwt klanten na aanval voor datalek

Computerfabrikant Dell heeft klanten gewaarschuwd dat hun data mogelijk zijn ontvreemd. Op de website van het Amerikaanse bedrijf is te lezen dat er op 9 november “ongeautoriseerde activiteit” op het netwerk is waargenomen.

Er zou toen gepoogd zijn om data te stelen van klanten op de website Dell.com. Daarbij zou het gaan om namen, e-mailadressen en gehashte wachtwoorden. Deze laatste zijn opgeslagen versies van wachtwoorden die niet zijn te herleiden tot het oorspronkelijke wachtwoord.

Verklaring

“Hoewel het mogelijk is dat een deel van deze informatie van Dells netwerk is weggehaald, heeft ons onderzoek geen definitief bewijs gevonden dat er iets is gestolen,” heeft het bedrijf in een verklaring laten weten. Creditcard- en andere klantgegevens zouden niet benaderd zijn.

Customer Update

Dell heeft een forensisch onderzoeksbedrijf ingeschakeld en de autoriteiten geïnformeerd over het incident. Van alle klanten is inmiddels het wachtwoord gewijzigd. Tevens raadt het bedrijf al zijn klanten aan om hun wachtwoord, als ze dat ook voor andere websites gebruiken, tevens voor deze sites te veranderen. Updates over deze zaak zijn te volgen via de Customer Update op de Dell-website.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief