DNS-server Ethereumplatform EtherDelta gehackt

Een kwaadwillende is het recentelijk gelukt om de DNS-server van Ethereumplatform EtherDelta te kapen. Op deze manier lokte hij gebruikers tijdelijk naar een phishingsite.

EtherDelta is een platform waar mensen de digitale munt Ethereum kunnen aan- of verkopen. De hacker wist waarschijnlijk door te dringen tot het DNS-dashboard. Op deze manier kon hij een andere server instellen waar gebruikers naartoe werden geleid.

Certificaat
Via dit dashboard slaagde hij er tevens in om een certificaat voor de phishingsite te genereren. EtherDelta heeft gebruikers via twitter aangeraden om de website voorlopig niet te bezoeken. Voor een aantal mensen kwam dit bericht echter te laat. Zij waren al ingelogd op de malafide site en zijn geld afhandig gemaakt. Inmiddels heeft EtherDelta weer toegang tot de DNS-instellingen van zijn platform.

Duizenden tot tienduizenden euro’s
Hoeveel geld de internetcriminelen hebben ontvreemd, is niet bekendgemaakt. Op de Amerikaanse sociale nieuwswebsite Reddit spreken slachtoffers over bedragen van duizenden tot tienduizenden euro’s die ze kwijt zijn.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief