Duitse politie haalt grote online marktplaats van Darknet

De Duitse politie heeft begin deze week de illegale online marktplaats DarkMarket offline gehaald. Het zou mogelijk gaan om de grootste illegale marktplaats op het Darknet, aldus de Duitse autoriteiten.

Op de marktplaats vond handel plaats in drugs, vals geld, gestolen creditcardgegevens, anonieme simkaarten en malware. In Duitsland geldt een verbod op anonieme prepaid-simkaarten.

Servers

De marktplaats had volgens de Duitse autoriteiten ongeveer een half miljoen gebruikers en ruim 2.400 verkopers. Er zouden meer dan 320.000 transacties zijn verricht. Een 34-jarige Australische man is bij de Duits-Deense grens aangehouden. Hij wordt verdacht van het beheer van DarkMarket. In Moldavië en Oekraïne zijn ruim twintig servers in beslag genomen.

Nieuwe onderzoeken

Volgens de autoriteiten zullen de gegevens op deze servers tot nieuwe onderzoeken naar moderatoren, verkopers en kopers leiden. De Duitse politie werkte tijdens deze operatie samen met de Amerikaanse autoriteiten, FBI, DEA en de belastingdienst IRS. Ook de Australische, Britse, Deense, Zwitserse, Oekraïense en Moldavische politie namen eraan deel.

Klik hier voor het persbericht van het Landeskriminalamt Rheinland-Pfalz.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief