DUO doet aangifte tegen Diploma Nederland

De website Diploma Nederland pretendeert de studieschuld van mensen uit de systemen van DUO te kunnen halen. Diploma Nederland beweert op zijn website dat iemand daarvoor “slechts 10 procent van de totale schuld” hoeft te betalen.

Volgens De Telegraaf insinueert het bedrijf op de website dat hiervoor een mol binnen DUO wordt ingezet.

Aangifte

Een woordvoerder van DUO heeft inmiddels laten weten dat het om illegale praktijken gaat: “De activiteiten op deze site zijn strafbaar en ongewenst. DUO heeft aangifte gedaan tegen deze site.” Het is niet duidelijk wat de werkwijze van Diploma Nederland is. Er wordt in elk geval geen geld gerestitueerd.

Veiligheidsnormen

Mensen die hun schuld willen laten verwijderen, dienen een formulier in te vullen met in ieder geval hun volledige naam, burgerservicenummer (BSN) en de naam van hun opleiding. Het is vooralsnog niet bekend of Diploma Nederland daadwerkelijk in staat is om een studieschuld te verwijderen, of dat het slechts een truc is om mensen geld afhandig te maken. DUO heeft laten weten dat zijn beveiligingssysteem “zowel intern als extern voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen”.

De website Diploma Nederland is momenteel niet meer online.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief