Eerste ontwerpen Nederlandse corona-app op Github en Figma

De ontwikkelaars van de Nederlandse corona-app hebben afgelopen woensdag de eerste ontwerpen ervan op de ontwikkelaarsplatforms GitHub en Figma gepubliceerd.

Belangstellenden kunnen bekijken hoe de app er hoogstwaarschijnlijk ongeveer uit gaat zien. Tevens nodigen de ontwikkelaars geïnteresseerden uit om feedback te geven.

COVID-19-blootstelling

De app waarschuwt gebruikers ervan, wanneer zij in de buurt zijn geweest van een bevestigde coronapatiënt. Voorwaarde is uiteraard dat deze besmette persoon de app zelf ook gebruikt. Uit de ontwerpen die nu online staan, blijkt dat gebruikers na installatie schermen met informatie over de app te zien krijgen. Om toegang tot de app zelf te krijgen, moeten zij eerste toestemming geven om “COVID-19-blootstelling bij te houden”. De app maakt gebruik van bluetooth. Gebruikers ontvangen een bericht, wanneer ze langer dan tien minuten in de buurt zijn geweest van iemand die positief is getest op het virus. Persoons- of locatiegegevens van gebruikers worden daarbij niet opgeslagen.

Feedback en bijdragen welkom

De ontwikkelaars wijzen erop dat de app zich nog in een vroeg stadium bevindt. “Onze intentie is om het ontwikkelen en ontwerpen van de Nederlandse COVID-19-notificatie-app zo open en transparant mogelijk te doen. We zullen zoveel mogelijk, en zo vroeg mogelijk, de ontwerpen en bijbehorende documentatie hier delen, zodat eenieder feedback kan leveren en kan bijdragen”, schrijven de ontwikkelaars.

Klik hier voor de corona-app-ontwerpen op GitHub.

Klik hier voor de corona-app-ontwerpen op Figma.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief