Einde ondersteuning Windows 7

Morgen, dinsdag 14 januari, verschijnen de laatste gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 en Server 2008. Daarna ondersteunt Microsoft dit besturingssysteem niet meer.

Organisaties die een speciaal onderhoudscontract afsluiten, worden nog wel van patches voorzien.

NCSC

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft naar aanleiding hiervan een factsheet gepubliceerd met de titel Software heeft een houdbaarheidsdatum. In de factsheet staan adviezen voor organisaties die software hebben die end-of-life is. “Software die na End-of-Life nog gebruikt wordt, zal meer en meer kwetsbaar worden en blijven voor aanvallen”, aldus de overheidsorganisatie.

Migratie

Het NCSC raadt bedrijven en instellingen aan om de niet meer ondersteunde software te vervangen. In het geval van Windows 7 zou hier al geruime tijd geleden mee begonnen moeten zijn. “Het migreren van software kan een aanzienlijk project zijn. Men dient voor alle software te bekijken wat de afhankelijkheden zijn tussen de verschillende software, en daarna te bekijken of deze nog steeds werken met de nieuwere versies. Mogelijk moet er dan naar alternatieven gezocht worden, of zelfs hardware vervangen worden”, aldus het NCSC.

Klik hier voor de factsheet van het NCSC.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief