Etten-Leur lekt 2.000 e-mailadressen van burgers

De gemeente Etten-Leur heeft per abuis de e-mailadressen van 2.000 inwoners gelekt. De Noord-Brabantse gemeente heeft dit recentelijk via haar eigen website bekendgemaakt.

Het datalek ontstond, omdat een medewerker een fout maakte bij het versturen van een enquête over de dienstverlening van de gemeente.

Bcc-button

“In plaats van de ‘bcc-button’ te gebruiken, heeft een collega de ‘aan-button’ gebruikt, waardoor de e-mailadressen voor iedere geadresseerde zichtbaar waren,” aldus een woordvoerder van de gemeente tegenover het regionale nieuwsmedium BN de Stem. De mail was verzonden naar alle mensen die het afgelopen jaar telefonisch of langs digitale weg contact hebben gezocht met de gemeente. Mensen die het stadskantoor hebben bezocht, ontvingen deze mail eveneens.

Autoriteit Persoonsgegevens

“We hebben er onmiddellijk een mail achteraan gestuurd en onze excuses aangeboden,” voegt de woordvoerder eraan toe. “We bespreken dit incident in onze organisatie om te voorkomen dat het in de toekomst nog eens gebeurt.” De gemeente heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Klik hier voor het bericht van de gemeente Etten-Leur over het incident.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief