Facebook komt volgende week met nieuw privacy beleid

Facebook heeft een periode afgesloten waarin commentaar kon worden gegeven op het nieuwe privacy beleid dat ze wil introduceren. Facebook verwacht dat het volgende week zal beslissen of er nog meer input van de gebruikers nodig is om tot een definitieve versie van het beleid te kunnen komen.

Er zijn zes privacy groepen die zich kritisch hebben uitgelaten over de nieuwe ‘Data Use Policy’ en ‘Statements of Rights and Responsibilities’. Deze privacy groepen hebben afgelopen week een officiĆ«le klacht ingediend bij de FTC (Amerikaanse handelscommissie).

“We nemen de tijd om er zeker van te zijn dat al het commentaar van de gebruikers goed wordt beoordeeld. Dit commentaar wordt meegewogen met de benodigde updates van het beleid. We verwachten dit komende week af te ronden.”, aldus Facebook afgelopen donderdag.

De grootste kritiek gaat over het wijziging waarmee Facebook de mogelijkheid heeft om bedrijven te laten betalen voor het inzage in iemands naam, profiel foto en bijbehorende content, zonder de gebruiker daarover in te lichten. Facebook geeft vervolgens geen compensatie hiervoor aan de gebruiker.

Facebook geeft echter aan dat aan het beleid van de privacy en het delen van informatie van gebruikers niet is veranderd. Het zou nu alleen duidelijk beschreven worden.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief