Google delete 3,4 miljard ‘foute advertenties’ in 2021

Google heeft in het afgelopen jaar 3,4 miljard ‘foute advertenties’ offline gehaald of geblokkeerd, omdat deze in strijd waren met de regels. Het betrof onder meer 2,2 miljoen gepersonaliseerde advertenties.

Tekstmanipulatie

Malafide adverteerders maken duizenden accounts tegelijkertijd aan. Daarbij passen ze tekstmanipulatie toe, waardoor de personen en systemen die de advertenties controleren andere advertenties te zien krijgen dan een gebruiker. Behalve het tonen van advertenties bij de resultaten van de zoekmachine kan Google ook advertenties op websites van externe uitgevers laten zien.

Malware

In 2021 blokkeerde of beperkte Google advertenties op 1,7 miljard webpagina’s. Het betrof onder meer 1,9 miljoen pagina’s waar getracht werd om de bezoekers ervan met malware te besmetten of ongewenste software aan te bieden. Google schorste tevens 5,6 miljoen accounts van adverteerders. Momenteel controleert Google adverteerders in honderdtachtig landen. Van adverteerders die het verificatieprogramma niet doorlopen, wordt het account automatisch beëindigd.

Klik hier voor het rapport van Google.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief