Google voor Australische federale rechtbank wegens misleiding

De Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) heeft Google aangeklaagd wegens misleiding van het Australische publiek over gegevensinzameling.

De Australische nieuwssite News.com.au schrijft dit vandaag op haar website.

Australische federale rechtbank

Volgens de Australische consumentenwaakhond zou Google niet expliciet genoeg om toestemming hebben gevraagd om gegevens van Australiƫrs met derden te delen. De techgigant zou niet transparant genoeg zijn geweest over wat er met deze informatie zou gebeuren, en dient zich daarvoor nu te verantwoorden tegenover de Australische federale rechtbank.

Identiteitsinformatie en apps

Google wijzigde in 2016 zijn aanpak van het delen van gegevens in AustraliĆ«. Sindsdien koppelde Google identiteitsinformatie, zoals namen, aan informatie over het gebruik van apps. Deze gecombineerde informatie verkocht het bedrijf door aan adverteerders. Volgens de ACCC leverde dit een “een significant verhoogde winst” op. In een verklaring tegen Australische media voert Google aan het alle Australische gebruikers om toestemming heeft verzocht, voordat het bedrijf hen meenam in deze werkwijze. “Dat gebeurde via prominente en gemakkelijk te begrijpen pushberichten”, aldus het Californische techbedrijf.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief