Groot-Brittannië werkt aan wetten voor social media

De Britse overheid wil nieuwe wet- en regelgeving voor social media. Doel hiervan is om, naar eigen zeggen, van Groot-Brittannië “de veiligste plek op internet te maken”.

De Britse minister van digitale zaken, Matt Hancock, heeft dit recentelijk aangekondigd. Er zou volgens de overheid aanzienlijk meer gedaan moeten worden om uitwassen aan te pakken.

Innovatie

“We moeten de Wilde Westen-elementen van het internet via wetgeving aanpakken, op een manier die innovatie ondersteunt,” verklaart Hancock. Tijdens het ontwerp van de wetgeving zal de overheid samenwerken met onder andere socialmediabedrijven en instellingen voor kinderen. “De maatregelen die we gaan nemen zullen ervoor zorgen dat kinderen zijn beschermd en de noodzaak voor veiligheid wordt gebalanceerd met de grote vrijheid die het internet biedt, net zoals we deze balans offline moeten vinden,” licht Hancock toe.

Criminelen

“Criminelen maken gebruik van het internet voor kindermisbruik en terroristen gebruiken het om mensen te rekruteren en wreedheden aan te moedigen. We moeten onze gemeenschappen tegen deze misdrijven en propaganda beschermen en daarom neemt de overheid op dit onderwerp het initiatief,” aldus minister van Binnenlandse Zaken Sajid Javid.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief