Ierse overheid verliest 1.000 laptops en USB-sticks

Minstens 1.000 computers, laptops en USB-sticks zijn zoek bij de Ierse overheid sinds begin dit jaar. Waarschijnlijk is nog veel meer apparatuur verdwenen; meerdere ministeries wilden geen aantallen bekendmaken. De nieuwswebsite Irish Examiner heeft hier gisteren een artikel over gepubliceerd.

De meeste computers en laptops raakten zoek bij het ministerie van Defensie. Het ging om 759 apparaten, waarvan er 32 gestolen zouden zijn. Ook zijn er 328 USB-sticks, cd’s en dvd’s zoek.

Topprioriteit
“Het ministerie van Defensie behandelt informatiebeveiliging als een topprioriteit. Alle incidenten met vermist of gestolen materiaal worden uitgebreid onderzocht en kunnen tot disciplinaire maatregelen leiden,” zegt een woordvoerster van het ministerie.

Encryptie
Bij andere ministeries zou het gaan om tientallen laptops. Het ministerie van Arbeid en Pensioen is naar eigen zeggen 42 laptops en computers kwijtgeraakt. Het ministerie geeft aan dat alle laptops voorzien zijn van encryptie. De apparatuur is vooral verloren gegaan door inbraken en tijdens reizen. Of de andere ministeries de gegevens op hun apparatuur ook hebben versleuteld, is niet bekendgemaakt.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief