In hele EU verbod op gerichte advertenties Meta

Het Noorse verbod op gerichte advertenties van Meta wordt permanent. Bovendien gaat het in de hele Europese Unie gelden. De Noorse privacytoezichthouder Datatilsynet heeft dit bekendgemaakt.

European Data Protection Board

“Het is al lang duidelijk dat Meta de wet overtreedt. Ondanks het verbod van de Noorse toezichthouder, blijft Meta illegaal persoonlijke data verwerken”, stelt Datatilsynet. “Dat is de reden waarom we hebben gekozen om deze zaak aan de European Data Protection Board (EDPB) voor te leggen. Die heeft er nu mee ingestemd dat er een dringende noodzaak is voor een permanent verbod van de illegale activiteiten op Europees niveau.”

Ierse privacytoezichthouder

De Noorse toezichthouder ziet zijn beslissing als een instructie voor de Ierse privacytoezichthouder Data Protection Commission (DPC) om een permanent verbod voor Meta in te stellen. “Zodra dit is gedaan, wordt het verbod van kracht.” Tobias Judin, hoofd van de internationale afdeling van Datatilsynet vindt dat het genoeg is geweest. “Na meer dan vijf jaar de basale privacyrechten van gebruikers te hebben geschonden, geeft de toezichthouder nu tegengas tegen Meta’s gebrek aan respect voor de wet.”

Klik hier voor het bericht van Datatilsynet.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief