Japan denkt aan ontwikkeling defensieve malware

Het Japanse ministerie van Defensie overweegt om defensieve malware te laten ontwerpen. Doel hiervan is een afschrikkende werking tegen cyberaanvallen.

Volgens bronnen aan The Japan Times zou de kwaadaardige software in maart 2020 gereed zijn.

Cybereenheid

De Japanse overheid wil de eigen cybercapaciteiten uitbreiden. Naar eigen zeggen zou deze achterlopen ten opzichte van andere landen. Momenteel bestaat de cybereenheid van het Japanse leger uit 150 mensen. Dit aantal zal met 70 mensen worden uitgebreid naar 220. Volgens het Japanse ministerie van Defensie beschikt de Verenigde Staten over 6.200 actieve militairen op dit gebied, en Noord-Korea over 7.000. De cybereenheid van China zou zelfs 130.000 van dergelijke mensen in dienst hebben.

Cyberspace-defensie

Om beter beschermd te zijn tegen cyberaanvallen, denkt Japen nu na over de ontwikkeling van malware die systemen kan besmetten. Private bedrijven zouden de kwaadaardige software gaan ontwikkelen. De malware zou uitsluitend voor defensieve doeleinden worden gebruikt. De overweging om malware te ontwikkelen past in het voornemen van de regering om zijn cyberspace-defensie te versterken, overeenkomstig de laatste nationale defensierichtlijnen van december 2018.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief