Kaspersky verboden voor Amerikaanse overheid

Er komt een verbod op het gebruik van Kaspersky Lab-producten door de Amerikaanse overheid. Virusscanners en andere software van de Russische onderneming dienen binnen drie maanden van de computers van overheidsdiensten verwijderd te worden.

De regering-Trump neemt deze maatregel, omdat zij vreest dat Russische veiligheidsdiensten berichtenverkeer zouden kunnen aftappen via de software van Kaspersky Lab. “We hebben de technologie geanalyseerd en we hebben besloten dat het een risico is dat we niet kunnen lopen,” aldus de beveiligingsco√∂rdinator van het Witte Huis.

Nauwe banden
De Democratische Senator Shaheen steunt het besluit van de regering: “De nauwe banden tussen Kaspersky Lab en het Kremlin zijn zorgwekkend en goed gedocumenteerd.” Kaspersky Lab dat meer dan 400 miljoen klanten over de hele wereld heeft, ontkent de beschuldigingen. De IT-onderneming zegt niet aan cyberspionage te doen.

Microsoft en LinkedIn
Eind vorig jaar kwam in het nieuws dat Rusland geen Microsoft-software meer wil gebruiken voor overheidsdiensten. Hetzelfde geldt voor LinkedIn dat Microsoft van plan is over te nemen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief