McAfee levert nieuwe beveiligingssoftware

Om beter aan te sluiten op de steeds complexere behoefte van haar klanten levert McAfee twee additionele beveiligingsproducten. Het gaat daarbij om producten binnen de ‘endpoint security suite’. De nieuwe software suites die afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, combineren een aantal van de technologieën van McAfee. Het gaat hier o.a. om rootkit protection, dynamic whitelisting, risk intelligence, real-time security management en mobile device management. Sommige van deze technologieën waren al wel beschikbaar, maar dan als separaat product.

De belangrijkste reden om deze gecombineerde producten te ontwikkelen is vereenvoudiging voor klanten. Door de complexiteit van de aanvallen en de verschillende producten die nodig zijn voor de bescherming, is het voor klanten steeds lastiger om de juiste producten te selecteren . Met deze nieuwe en complete producten is het voor de klanten eenvoudiger kiezen en zijn ze efficiënter in te zetten, aldus Simon Hunt vice president en chief technology officer voor McAfee Endpoint Security.

Deze nieuwe software is veel eenvoudiger te installeren en configureren volgens McAfee. De kosten voor deze gecombineerde software is tot wel 80% goedkoper dan het aanschaffen van alle losse producten. Volgens Gartner is deze beweging, waarbij losse componenten worden gecombineerd, een strategie die steeds meer leveranciers gaan hanteren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief