Microsoft bekritiseert beveiliging Android

Microsoft heeft flinke kritiek op de manier waarop Google omgaat met de beveiliging voor Android-toestellen. Microsoft vindt dat Google zijn verantwoordelijkheid niet neemt.

Microsoft-topman Terry Myerson zei dit tijdens een bijeenkomst van systeembeheerders en IT-professionals. Microsoft zou veel codes leveren, maar niet garanderen dat Android-toestellen langere tijd up-to-date gehouden kunnen worden. Voor veel toestellen worden immers na enkele jaren al geen updates meer uitgebracht.

Kwetsbaarheden niet meer verholpen
Hierdoor kunnen kwetsbaarheden in het Android-besturingssysteem na verloop van tijd niet meer worden verholpen. Als gevolg daarvan ontstaan onveilige situaties. Google en Microsoft ruzi├źn wel vaker. Aan het begin van dit jaar maakte Google bekend dat Windows een kwetsbaarheid bevat. Google deed dat voordat Microsoft het probleem had kunnen oplossen.

Deadline
Google had Microsoft weliswaar geïnformeerd over dit probleem, maar het lukte Microsoft niet om de kwetsbaarheid binnen negentig dagen te verhelpen. Deze periode is de richtlijn waarbinnen ontwikkelaars problemen dienen op te lossen. Toen de deadline voor Microsoft verstreken was, maakte Google de kwetsbaarheid in Windows bekend.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief