Microsoft klaagt ex-medewerker aan wegens lekken bedrijfsgeheimen

Volgens Reuters is voormalig Microsoft-medewerker Alex Kibkalo aangeklaagd wegens het lekken van bedrijfsgeheimen naar een Franse blogger. De blogger plaatste als één van de eersten afbeeldingen van het nieuwe besturingssysteem op zijn website.

Pre-release Windows 8, RT en Activation Server SDK gelekt
Software architect Alex Kibkalo werkte voor Microsoft in Rusland en Libanon en zou een Franse blogger pre-releases van Windows 8, Windows RT 8 en de Activation Server Software Development Kit (SDK) hebben gestuurd. De Activation Server SDK wordt gebruikt om te verifiëren of geïnstalleerde software legitiem is. Hackers kunnen de SDK gebruiken om activatie van Microsoft softwareproducten te omzeilen.

Ex-medewerker vertrok wegens slechte beoordeling
Kibkalo werkte tussen 2005 en 2012 voor Microsoft, maar vertrok na een slechte beoordeling. Hierna werkte hij voor een ander Amerikaans technologiebedrijf in Moskou en St. Petersburg.

Microsoft mag Hotmail bekijken om zijn eigendom te beschermen
Opvallend detail is dat de onderzoekers van de Microsoft Trustworthy Computing-divisie tijdens hun onderzoek de Hotmail-gegevens van Kibkalo en de Franse blogger hebben bekeken. Volgens de gebruiksvoorwaarden van de e-maildienst mag Microsoft de inhoud van mailboxen en persoonlijke communicatie lezen als de softwareleverancier zijn eigendom wil beschermen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief