Microsoft wil wachtwoorden afschaffen

Ruim 47 miljoen gebruikers van Windows 10 loggen in met een scan van hun vinger, iris of gezicht. Een andere optie is om een beveiligingssleutel te gebruiken, aldus Microsoft. Windows 10-gebruikers doen dit via Hello: de biometrische inlogfunctie van Windows 10.

Met Windows Hello is het ook mogelijk om op websites in te loggen, op voorwaarde dat gebruikers dit via de Edge-browser van Microsoft doen.

Hello

Microsoft wil op termijn wachtwoorden afschaffen. Hello is een van de manieren om dit te bereiken. “Niemand houdt van wachtwoorden. Ze zijn ongemakkelijk, onveilig en kostbaar. We hebben er zo’n grote hekel aan dat we bezig zijn om een wereld zonder ze te creĆ«ren. Een wereld zonder wachtwoorden,” aldus Karanbir Singh van het bedrijf.

FIDO2-beveiligingssleutel

Windows Hello gaat ook het inloggen op apps en websites met FIDO2-beveiligingssleutels mogelijk maken. Mensen die Windows 10 S gebruiken, kunnen sinds de update van vorige maand al via de Microsoft Authenticator-app zonder wachtwoord inloggen op apps en websites. Voor toegang tot Windows is een pincode genoeg, of een scan van vingerafdruk of gezicht.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief