Mitsubishi Outlander te hacken door zwakke wifi-sleutel

Het beveiligingsalarm van de Mitsubishi Outlander is uit te schakelen omdat de wifi-sleutel zwak is. Britse onderzoekers van Pen Test Partners hebben dit kunnen bewijzen. De auto in kwestie heeft een app met een aantal functies, waaronder het vinden van de auto, het aanzetten van de lampen en de auto op slot doen.

Daarvoor maakt de auto gebruik van een wifi-netwerk. “Dit is een groot nadeel voor de gebruiker, omdat die alleen met de auto kan communiceren als hij binnen het bereik van het wifi-netwerk is,” zeggen de onderzoekers.

Makkelijk te kraken

De onderzoekers vinden dat de wifi-sleutel te kort is en daardoor makkelijk te kraken. Het verkeer tussen de Outlander en de app kan daardoor makkelijk worden onderschept. De onderzoekers zijn erin geslaagd om de airconditioning en verwarming aan of uit te zetten en het auto-alarm uit te schakelen. Ook konden ze de accu laten leeglopen.

Nog geen oplossing

Op dit moment is er geen oplossing voor deze kwetsbaarheid. Eigenaren van een Outlander wordt aangeraden om alle mobiele apparaten die via het wifi-netwerk communiceren uit dit netwerk te verwijderen, zodat het Wifi-netwerk automatisch wordt uitgezet.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief