Nationale Nederlanden: let op phishingmails

Verzekeraar Nationale Nederlanden heeft via zijn website, Facebook en Twitter gewaarschuwd voor phishingmails die gegevens van ontvangers proberen te bemachtigen. In de bewuste e-mails die op dit moment in omloop zijn, staat dat het account van de ontvanger is gecompromitteerd.

De tekst luidt: “Uit onze gegevens blijkt dat er recentelijk een derde partij/illegale binnenkomst op uw Online Nationale-Nederlanden/Account is vast gesteld.”

Link
De ontvangers wordt verteld dat daarom de actieve toegang tot hun account is beperkt. Om die beperking op te heffen, wordt naar een link verwezen. Verder staat in de e-mail dat de betreffende internetgebruiker door een medewerker van Nationale Nederlanden benaderd kan worden voor “verdere activering”. De meegestuurde link leidt de internetgebruiker naar een phishingsite. Vervolgens wordt gevraagd naar wachtwoord, naam, geboortedatum, adres, postcode en telefoonnummer.

Verwijderen
Nationale Nederlanden adviseert internetgebruikers om de phishingmail te verwijderen: zowel uit de e-mailclient als uit de prullenbak van de computer. Bovendien krijgen internetgebuikers die op de link hebben geklikt, het advies om hun wachtwoord te wijzigen.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief