NCSC waarschuwt voor tweedehands telefoons

Het Britse National Cyber Security Centre (NCSC) heeft recentelijk gewaarschuwd voor het verkopen en aanschaffen van gebruikte telefoons. Deze apparatuur vormt een risico, omdat zij privégegevens kan bevatten en er mogelijk geen beveiligingsupdates meer voor verschijnen.

Fabrieksreset

Behalve telefoons bevatten ook (spel)computers, spraakassistenten, fitnesstrackers en tv’s steeds meer persoonlijke en zakelijke gegevens. Wanneer mensen deze apparaten doorverkopen of weggegeven, is het belangrijk om deze data te verwijderen. De Britse overheidsinstantie raadt aan om voorafgaand aan de verkoop content en instellingen te wissen en een fabrieksreset uit te voeren.

Beveiligingsupdates

Wie overweegt om tweedehands apparatuur aan te schaffen, krijgt het advies om alleen producten te kiezen die nog beveiligingsupdates ontvangen. Om alle aanwezige gegevens van de vorige eigenaar te verwijderen, kunnen mensen volgens het NCSC eveneens het beste een fabrieksreset uitvoeren. Op deze manier is het apparaat in optimale staat om hergebruikt te worden.

Klik hier voor de onlangs gedupliceerde richtlijnen van het NCSC.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief