Noodpatch voor Java

Oracle heeft noodpatches gepubliceerd. Hiermee kan een securityprobleem verholpen worden dat kan optreden bij het installeren van Java op een Windowscomputer. Een hacker zou, in het ergste geval, het systeem over kunnen nemen.

Daarvoor zou een computergebruiker wel eerst een malafide website moeten bezoeken en bestanden (laten) downloaden – en wel vóórdat Java 6, 7 of 8 op de betreffende Windowscomputer is gezet.

Windowscomputer
Oracle geeft aan dat het niet gemakkelijk is voor kwaadwillenden om gebruik te maken van het lek. Er zijn echter gevallen bekend, waarbij een hacker er toch in slaagde om een Windowscomputer helemaal in zijn macht te krijgen.

Oude downloads verwijderen
Mensen die al gebruikmaken van Java hoeven geen update uit te voeren: de kwetsbaarheid treedt alleen op tijdens het installatieproces van Java. Oracle adviseert Windowsgebruikers die een oude versie van Java hebben gedownload en deze nog niet hebben geïnstalleerd, om deze oude downloads te verwijderen. In plaats daarvan kunnen ze de volgende updates installeren: Java 6 update 113, Java 7 update 97 of Java 8 update 73. Deze zijn te vinden op de website van Oracle.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief