Nu geopend: nominaties Big Brother Awards 2015

Sinds gisteren kan iedereen weer een persoon, bedrijf of overheidsorganisatie op de nominatielijst plaatsen voor de Big Brother Awards. Elk jaar wordt deze prijs uitgereikt aan degene, of de organisatie, die de grootste inbreuk heeft gemaakt op de privacy van burgers.

Tot 8 oktober kan iedereen zijn nominatie doorgeven. Vervolgens kan iedereen zijn stem uitbrengen op zijn favoriet in de top-3 van de nominatielijst. Op 28 oktober wordt de Award uitgereikt in de Stadsschouwburg Amsterdam aan de kampioen privacyschending.

Privacy
De Big Brother Awards in Nederland worden georganiseerd door Bits of Freedom. Deze organisatie komt op voor de digitale rechten van burgers: zowel wat veiligheid betreft als privacy. De organisatie wil met de prijsuitreiking aandacht vragen voor privacy.

Steeds ongemakkelijker
“Nederlanders voelen zich steeds ongemakkelijker bij inbreuken op hun privacy. Sommige bedrijven, overheden en personen trekken zich daar nog steeds weinig van aan,” aldus de directeur van Bits of Freedom, Hans de Zwart. “Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen om daar zelf iets tegen te doen. En daar besteden we tijdens de Big Brother Awards aandacht aan.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief