Ook medische apparaten besmet met WannaCry

Ook medische apparaten zijn getroffen door de WannaCry-ransomware. Het zakenblad Fortune publiceerde onlangs een foto van een Medrad-apparaat in een Amerikaans hospitaal waarop de WannaCry-melding weergegeven wordt.

Het betreft apparatuur die wordt ingezet bij MRI-scans. Bayer heeft via een woordvoerder erkend dat twee klanten in de Verenigde Staten het bedrijf hebben geïnformeerd dat ze het slachtoffer zijn geworden van deze ransomware.

Beveiligingsbulletin
Welke klanten en producten het betrof, wilde het bedrijf niet bekendmaken. Bayer heeft aangegeven snel een Microsoft-update voor de op Windows-gebaseerde apparaten te implementeren. Siemens Healthineers heeft een beveiligingsbulletin gepubliceerd waarin het bedrijf erop wijst dat sommige klanten last kunnen hebben van de WannaCry-ransomware. Het zou uiteenlopende producten betreffen.

Meer producenten
BD, Medtronic, Philips, Johnson & Johnson en Smiths Medical en andere producenten van medische apparaten hebben eveneens gewezen op de risico’s van WannaCry. Tevens hebben ze, voor zover dat relevant is, een lijst opgesteld van apparatuur die Windows gebruikt en tevens is uitgerust met een netwerkaansluiting.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief