Ook online versie van De Telegraaf geraakt door DDoS aanval

Na de websites van de ING, iDeal en TransIP, is ook de website van De Telegraaf doelwit van een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval. Veel klanten konden vanochtend hun digitale ochtendkrant niet lezen.

De site van de grootste krant van Nederland was door de aanval dit weekend wisselend bereikbaar. Marc de Vries, algemeen directeur online media bij uitgeverij Telegraaf Media Groep (TMG), bevestigde in een Tweet dat er ook maandagochtend weer een storing was. Het was op dat moment nog niet duidelijk of het om een hardware probleem of (D)DoS aanval ging.

Uit netwerkmetingen van de provider Akamai bleek dat er momenteel opvallend veel internetverkeer was in Nederland. Volgens de krant was de intensiteit van de aanvallen niet constant. Het aanbod van verkeer vertoonde pieken en dalen.

Inmiddels is duidelijk dat de abnormaal grote hoeveelheid internet verkeer van een DDoS aanval de oorzaak was. De krant heeft besloten aangifte bij de politie te doen van deze cyberaanval. De website was gisteren bijna twee uur uit de lucht.

Omdat diverse Nederlands organisaties in korte tijd zijn bestookt met DDoS aanvallen, doet het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) onderzoek naar deze aanvallen. De organisatie heeft ook contact opgenomen met de Telegraaf.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief