Opnieuw kwetsbaarheid in sleutel Tesla Model S

Onderzoekers van de KU Leuven hebben opnieuw een beveiligingslek ontdekt in de sleutel van de Tesla Model S. Het technologietijdschrift Wired heeft dit recentelijk gepubliceerd.

Door de kwetsbaarheid kon een kwaadwillende de cryptografische sleutel breken, en een werkend radiosignaal ervan kopiëren. Hiermee was de elektrische auto te openen. Tesla heeft het mankement inmiddels verholpen.

Twee ‘halve’ sleutels

De KU Leuven ontdekte afgelopen september al een beveiligingslek in de sleutel van Model S. De fabrikant bracht daarop een update uit waarin de lengte van de cryptografische sleutel verdubbeld was. Het lek was er de oorzaak van dat de lengte van de sleutel in theorie was te halveren. Er hoefden dus ‘slechts’ twee ‘halve’ sleutels gekraakt te worden.

Vernieuwde sleutel

“De vernieuwde sleutel is beter dan de eerste, maar met twee keer zoveel middelen, kunnen we hem nog steeds kopiëren,” aldus een van de Belgische onderzoekers. Het kraken van de sleutel zou in theorie wel meer tijd in beslag nemen. Verder zou een kwaadwillende dichter bij het slachtoffer in de buurt moeten zijn dan bij het vorige lek het geval was.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief