Patchrondes van Microsoft en Adobe dichten belangrijke lekken

Morgen vindt de maandelijkse patchronde van Microsoft en Adobe plaats. Beide bedrijven dichten met de patches kwetsbaarheden met een hoog risico.

In totaal zal Microsoft 10 Security Bulletins publiceren. Microsoft verhelpt twee kritische kwetsbaarheden in Internet Explorer, waaronder het zero-day lek ontdekte lek in Internet Explorer versie 8. Dit lek is tot dusver alleen met een tijdelijke hotfix gedicht. De overige bulletins bevatten kwetsbaarheden uit de categorie ‘hoog’. Twee van deze patches hebben betrekking op alle versies van het Microsoft Windows besturingssysteem. Ook worden lekken in Microsoft Communicator 2007 R2 en Lync 2010 en 2013 gerepareerd.

Adobe heeft aangekondigd één of meerdere kritische beveiligingslekken in Adobe Reader en Adobe Acrobat te dichten. Deze update heeft betrekking op versies 9, 10(X) en 11(XI) van alle desktop uitvoeringen. De Windows variant van versie 9.x heeft voor beide producten de hoogste prioriteit meegekregen. Het bedrijf heeft ook een hotfix aangekondig voor een zero-day lek in ColdFusion dat op dit moment actief wordt misbruikt door aanvallers.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief