Pentest en audittool BackTrack 6 wordt Kali Linux 1.0

Versie 6 van het populaire pentest en audit tool BackTrack Linux is door Offensive Security ‘Kali Linux’ genoemd. De nieuwe versie heeft een geheel nieuwe naam gekregen omdat de ontwikkelaars vonden dat het niet meer om een simpele upgrade gaat.

De eerste versie van BackTrack Linux zag 7 jaar geleden het licht, en BackTrack 5 R3 is de meest recente versie. Bij het uitwerken van BackTrack 6 is Offensive Security met een geheel nieuwe architectuur gestart. Met de vorige, vier jaar oude architectuur konden alle wensen en doelen voor de volgende release niet goed worden ingevuld.

Voor Kali Linux is een aparte website (www.kali.org) opgezet. Hier is de laatste versie van Kali te downloaden, en is de documentatie en het gebruikersforum te vinden. Ook is hier een overzicht van nieuwe functionaliteit beschikbaar.

Kali Linux 1.0 is op de laatste Debian versie (‘wheezy‘) gebaseerd en is beschikbaar als ISO, VMware image en een aantal ARM Images. Kali bevat meer dan 300 penetratietest tools.

Kali is bedoeld voor professionele penetratietesten en security audits en daarom alleen geschikt voor ervaren Linux gebruikers.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief