Phishingmails van Brabantse parochies in omloop

Meerdere Brabantse bisdommen waarschuwen voor internetoplichters die om gunsten vragen. De e-mails die momenteel circuleren, lijken afkomstig te zijn van een pastoor.

Vrijwilligers van de Parochie Heilige Franciscus (Bommelwaard) hebben dergelijke fake e-mails ontvangen. Ook in het bisdom Breda zijn dit soort mails in omloop.

Identiteitsfraude

Het bisdom waarschuwt mensen voor deze malafide mails. Het gaat om phishingmails waarbij sprake is van identiteitsfraude. Tevens raadt het bisdom aan om niet op de verzoeken om gunsten in te gaan, en om de gebruikte maildienst op de hoogte te brengen van de phishingmail.

Ongebruikelijke aanhef

De mails die kwaadwillenden nu rondsturen, zijn niet bijzonder professioneel. Voor de parochie H. Franciscus wordt een ander mailadres dan normaal gebruikt. Ook de aanhef (Goedemorgen en hoe ben je?) is ongebruikelijk. Tevens is de naam van de parochie ‘Fransiscus’ fout gespeld. “Mocht u ook zo’n e-mail hebben ontvangen, reageer dan niet. Als u al wel gereageerd hebt, verbreek dan het contact door niet meer te reageren,” heeft de parochie laten weten in een reactie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief