“Pokémon Go heeft impact op privacy”

De Belgische politie heeft gewaarschuwd voor Pokémon Go. Het spel van ontwikkelaar Niantic verzamelt van miljoenen mensen uiteenlopende gegevens zoals bezochte plekken, het aantal speelmomenten en speelgewoonten.

“Niet abnormaal, zult u zeggen, want dit zijn de basisprincipes van Pokémon Go,” zegt de Belgische politie. “Daar zit waarheid in, maar u moet weten dat op die manier ook uw Google- of Facebook-adressen, al uw publieke gegevens, het IP-adres waarmee u zich verbindt alsook de naam en versie van het besturingssysteem van uw toestel worden verzameld.”

Google-account
De politie van onze zuiderburen benadrukt de problemen die in de eerste versie van Pokémon Go aanwezig waren. Niantic had met deze versie de mogelijkheid om zich toegang te verschaffen tot het Google-account van de spelers. Vervolgens bracht het bedrijf een update van het spel uit, waarmee dit niet meer mogelijk is.

Gegevens verzameld
“Maar er worden nog steeds tal van gegevens over u verzameld. Al die informatie zal natuurlijk worden gedeeld en gebruikt om u producten, websites of applicaties voor te stellen,” vervolgt de Belgische politie haar waarschuwing. “Dit bewijst eens te meer dat u als product wordt beschouwd wanneer de digitale wereld u iets aanbiedt.”

Aanmelden voor onze nieuwsbrief