Privacy platform Tails 0.18 kan packages installeren

Versie 0.18 van Tails (The Amnesiac Incognito Live System) beschikt over een nieuwe mogelijkheid om packages te installeren. Nadat de gewenste packages zijn ingesteld, worden deze automatisch gedownload en geïnstalleerd als er een netwerkverbinding is gemaakt. De nieuwe optie maakt gebruik van het ‘persistent volume’ dat al in eerdere versies beschikbaar was.

Tails is afgeleid van een Debian-distributie en is ontworpen om gebruikers zoveel mogelijk anonimiteit en privacy te bieden. Het platform kan vanaf een DVD of USB-key worden gestart en bevat onder andere de populaire Tor software om anoniem te browsen.

Eén van de andere nieuwe opties in Tails 0.18 is ondersteuning van het obfs3 voor het Tor netwerk. Obfs3 is een ‘obfuscation bridge’ waarmee het gebruikte netwerkprotocol kan worden verborgen. Hierdoor is het voor een ISP moeilijker om te zien of Tor wordt gebruikt. Obfs3 is de laatste versie van het protocol, obfs2 werkt inmiddels niet meer in China.

Versie 0.18 van Tails wordt verwacht op 27 juni en kan als ISO worden gedownload. Gebruikers van eerdere versies van Tails worden dringend aangeraden om te upgraden naar versie 0.18. Er is inmiddels een fors aantal kwetsbaarheden ontdekt in eerdere versies van het platform.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief